Bel mij terug

Bel mij terug

* Verplichte velden

Neurofeedback ADHD hyper

Neurofeedback en ADHD

Wetenschappelijk onderzoek: In rust meet je bij mensen met impulsief en hyperactief gedrag vaak overactivatie frontaal in het brein.

 Met neurofeedback behandelen we geen ADHD, maar verminderen klachten als impulsiviteit en/of hypergedrag. We stellen geen diagnose.

Met neurofeedback kunnen klacht(en) verminderen dankzij operante conditionering. Je ziet je eigen breinactiviteit veranderen en leert door positieve feedback.

Attentie: de informatie op deze site heeft een algemeen karakter en is daarom niet altijd toepasbaar voor individuele specifieke situaties.

Meer weten over neurofeedback en de breintoestanden.

Klachten bij ADHD
Hyperactiviteit en/of impulsiviteit

1. Beweegt vaak onrustig met handen of voeten, of draait in zijn of haar stoel.
2. Staat vaak op in situaties waarin verwacht wordt dat je op je plaats blijft zitten (staat bijvoorbeeld op van zijn of haar plek in de klas, op kantoor of op een andere werkplek, of in andere situaties waarin je op je plaats moet blijven zitten).
3. Rent vaak rond of klimt overal op in situaties waarin dit ongepast is. (NB Bij adolescenten of volwassenen kan dit beperkt zijn tot gevoelens van rusteloosheid.)
4. Kan moeilijk rustig spelen of zich bezighouden met ontspannende activiteiten.
5. Is vaak ‘in de weer’ of ‘draaft maar door’ (is bijvoorbeeld niet in staat om lang stil te zitten, of voelt zich daarbij ongemakkelijk, zoals in een restaurant, tijdens een vergadering; anderen kunnen de betrokkene onrustig of moeilijk bij te houden vinden).
6. Praat vaak excessief veel.
7. Gooit het antwoord er vaak al uit voordat een vraag afgemaakt is (maakt bijvoorbeeld de zinnen van anderen af; kan niet op zijn of haar beurt wachten tijdens een gesprek).
8. Heeft vaak moeite op zijn of haar beurt te wachten (bijvoorbeeld wachten in een rij).
9. Stoort vaak anderen of dringt zich op (mengt zich bijvoorbeeld zomaar in gesprekken, spelletjes of activiteiten; gebruikt ongevraagd en zonder toestemming te verkrijgen de spullen van een ander; bij adolescenten en volwassenen: dringt zich op bij activiteiten van anderen of neemt deze over).

Hyper-brein zichtbaar als overactivatie frontaal in een QEEG.

Bewegen

Bewegen verlaagt de overactivatie in het brein. Dit kun je bereiken met cardio-training. We gaan de energie als het ware draineren.

Neurofeedback bij ADHD

Je krijgt positieve feedback als de overactivatie vermindert.