Bel mij terug

Bel mij terug

* Verplichte velden

Opleiding trainer Neurofeedback

Voor ADHD-coaches, kindertherapeuten, jeugdhulpverleners, reïntegratiebureaus, logopedistes, ergotherapeuten, psychologen, leerkrachten, ‘Ik leer anders’-coaches, HB-specialisten, enz.

Na deze praktische opleiding kun je direct aan de slag als neurofeedbacktrainer. Er is geen specifieke vakinhoudelijke voorkennis vereist. We starten vanuit de basis. Met een EEG-band (379 euro incl. btw), eigen laptop, tablet en een abonnement op de Brainmarker-software (30 euro per maand excl. btw)  kun je starten. Met de Brainmarker kun je de volgende klachten trainen op het voorhoofd.

Pathologieën en/of klachten die je kunt behandelen na de opleiding:

 • Concentratieproblemen
 • Chronische moeheid
 • Langdurige stress
 • Angstgevoelens
 • Stemmingsstoornis (depressie)
 • 3 types ADHD (klik hier voor een uitgebreide omschrijving)
 • Hypergedrag
 • Gebrek aan remming
 • Onoplettendheid
 • Inhibitieproblemen (externe prikkelverwerking/HSP)
 • ASS (externe prikkelverwerking)

De EEG-metingen maak je in de praktijk. De cliënt traint minimaal drie keer per week thuis neurofeedback met een EEG-band en eigen mobiel of tablet. Een training duurt 30 minuten. Jij als trainer ziet het resultaat van iedere neurofeedback-training in jouw dashboard verschijnen. Zo combineren we kwaliteit met het gemak van thuistraining.

Een gemiddeld neurofeedbacktraject duurt 1,5 – 4 maanden afhankelijk van de klacht. Stressklachten kunnen na 20 sessies verdwijnen. Bij ADHD-klachten duurt de training drie tot vier maanden. Met blijvend resultaat.

Neurofeedback is een wetenschappelijk onderbouwde behandelmethodiek waarbij geen bijwerkingen bekend zijn.

Indicatie kosten:

STAP-budget opleiding Neurofeedback

De opleiding komt in aanmerking voor 1.000 euro subsidie van de overheid voor het volgen van een studie (voor iedereen vanaf 18 jaar tot AOW-leeftijd). De apparatuur (379 euro) is niet inbegrepen bij het STAP-budget. Je hebt een STAP-aanmeldingsbewijs nodig om de subsidie STAP-budget aan te vragen bij het UWV. Lees hier hoe je het STAP-budget kunt aanvragen.

Inhoud opleiding trainer EEG & Neurofeedback

Alle lesstof is wetenschappelijk onderbouwd en geschreven door Björn Crüts (neurowetenschapper) en Agnes Oosterveen. Het lesmateriaal wordt uitgelegd in beelden en begrijpelijk taalgebruik. De opleiding wordt gegeven door Agnes Oosterveen. Het opleidingscentrum is CRKBO-geregistreerd en heeft het NRTO-keurmerk.

Dag 1. Neuro-educatie. De werking van het brein, pathologieën (ziektebeelden en klachten), EEG, valide analyse maken, gevalideerde vragenlijsten en neurofeedbackprotocollen.

Dag 2. Praktijkdag. EEG-meting maken, neurofeedbackprotocollen instellen, neurofeedback trainen, behandelindex beoordelen, enz.

Dag 3. Neurofeedback & coaching: Grip op gedrag

Dag 4. Oefendag en (eigen) casuïstiek

Data en locaties

Maandag 28 maart, dinsdag 29 maart, maandag 11 april en dinsdag 12 april 2022 in Rijssen (Twente) (VOL)

Maandag 30 mei, dinsdag 31 mei, maandag 20 juni en dinsdag 21 juni 2022 in Zoetermeer (VOL)

Donderdag 6 oktober, vrijdag 7 oktober, maandag 7 november en dinsdag 8 november 2022 in Rijssen (Twente) (VOL)

Donderdag 13 oktober, vrijdag 14 oktober, maandag 21 november en dinsdag 22 november 2022 in Zoetermeer (VOL)

Donderdag 9 en vrijdag 10 maart en donderdag 13 en vrijdag 14 april 2023 in Zoetermeer

Maandag 8 en dinsdag 9 mei en donderdag 15 en vrijdag 16 juni 2023 in Rijssen (Twente)

 

De eerste EEG-meting maak je bij jezelf.

EEG: meten is weten!

Meten is weten. Tenslotte neem je ook geen bloeddrukverlagende medicatie zonder vooraf je bloeddruk te meten. Voordat je de behandeling kunt bepalen, maken we daarom eerst een EEG-meting. Zo onderbouwen we de hulpvraag. De moderne software berekent de breintoestand van de cliënt en drukt deze uit in kleur. Met deze gegevens maak je een analyse om het trainingsdoel te bepalen. Dit onderbouwen we met een gevalideerde vragenlijst. In het dashboard kun je aan de hand van de analyse kiezen uit vier trainingsprotocollen. De neurofeedbacktraining wordt vervolgens aan de cliënt uitgelegd met behulp van visuele uitlegkaarten. Hierdoor weten ze waarom ze trainen. Dit verhoogt het enthousiasme en uiteindelijk het trainingsresultaat.

De software toont de breintoestanden in kleur

Neurofeedback & coachingstechnieken

Om afwijkend gedrag en/of klachten te analyseren, moeten we verder kijken dan alleen naar de persoon. We bekijken het brein, in een lichaam in een omgeving. Met een goede gedragsanalyse komen we tot nieuwe inzichten en praktische oplossingen. Lees verder.

Certificaat

Het certificaat staat op naam van de deelnemer. Na het succesvol doorlopen van de opleiding, kun je aan de slag met het dashboard van Brainmarker. Bekijk de voorwaarden en kosten.