Bel mij terug

Bel mij terug

* Verplichte velden

Deel 1. opleiding Trainer Neurofeedback
Brainmarker©

Voor therapeuten, psychologen, coaches, ouders, leerkrachten, jeugdhulpverleners, reïntegratie-coaches, logopedistes, kindertherapeuten, ergotherapeuten, enz.

Wil je aan de slag als neurofeedback trainer? De EEG-apparatuur is inbegrepen bij de opleiding. Na het volgen van de opleiding krijg je een eigen dashboard in Brainmarker. Je kunt dan zelfstandig breinmetingen maken. De EEG-meting en de vragenlijsten in de Brainmarker onderbouwen de hulpvraag. Je leert hoe je een trainingsprotocol moet instellen voor de neurofeedback therapie. We werken met een kwaliteitsprotocol. Cliënten trainen drie keer per week in een vertrouwde omgeving met zelfgekozen YouTube filmpjes. Thuis op de bank, het klaslokaal of op het werk. Zo blijven ze gemotiveerd. Jij als therapeut kijkt mee, monitort en begeleidt op afstand.

Wat is neurofeedback?

Klik hier voor meer informatie over neurofeedback.

Brein in kleur

We maken tijdens de opleiding gebruik van een uniek patent waarbij de breintoestanden in kleur worden uitgedrukt (zie voorbeelden foto’s). Dit zie je terug in de lesstof, het dashboard, de rapportages en de brein-encyclopedie. Zo kunnen we de uitkomst van de breinmeting simpel uitleggen aan cliënten, zelfs aan kinderen. We onderbouwen de hulpvraag en stellen geen medische diagnose. Alle lesstof is wetenschappelijk onderbouwd. Het lesmateriaal wordt uitgelegd in beelden en begrijpelijk taalgebruik. De opleiding wordt gegeven door Agnes Oosterveen en Björn Crüts. Het opleidingscentrum is CRKBO-geaccrediteerd.

Verschillende ziektebeelden zijn zichtbaar tijdens breinmeting. Van links naar rechts: stress, angststoornis en depressie.

Rapportages met één druk op de knop

Jouw cliënt ontvangt drie rapportages gedurende de training. De analyse van de voormeting en klachtenlijst, een tussentijdse rapportage van de neurofeedbacktraining en een eindrapportage. Dit kost je geen moeite. Met een druk op de knop maak je een pdf-bestand in het dashboard van Brainmarker. Dit bestand verstuur je per email. Samen bespreek je de uitkomsten. Want als cliënten weten waarom ze trainen, blijven ze gemotiveerd.

Rapportage voor- en nameting. Rechts voortgangsrapportage van de neurofeedback therapie. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Programma

  • Achtergrondinformatie: uitleg werking neuronen, hersengolven in EEG-signaal, meetlocaties elektrodes en het herkennen van artefacten (ruis) in een EEG-signaal. (In de software van Brainmarker zijn deze processen geautomatiseerd.)
  • Uitleg dashboard voor therapeuten: overzicht klantgegevens.
  • Veel praktijk. Je gaat zelf meerdere breinmetingen maken met je eigen apparatuur: voor-, tussen- en nameting.
  • De intake: het kiezen van de juiste vragenlijsten in het dashboard aan de hand van de klachten.
  • Onderzoeksverslag (pdf) en voortgangsrapportage uitdraaien voor de cliënt vanuit het dashboard.
  • Trainingsprotocol neurofeedback therapie instellen voor de cliënt aan de hand van de voormeting.
  • Uitleg app en thuisapparatuur.
  • Zelf neurofeedback ervaren.
  • Casuïstiek: QEEG-metingen en pathologieën (ziektebeelden) vergelijken in de brein-encyclopedie.
  • Werkwijze en protocol licentie Brainmarker.

Inclusief apparatuur neurofeedback

Brainmarker levert het dashboard voor trainers voor het maken van een breinmeting inclusief de onderbouwing met behulp van klachtenlijsten. De therapeut stelt het trainingsprotocol in voor de app in combinatie met de thuisapparatuur. Met de persoonlijke app traint de cliënt minimaal 3 keer per week neurofeedback. De therapeut monitort de data, onderhoudt persoonlijk contact en stuurt een tussenmeting. Aan het eind van het traject volgt de nameting en evalueer je samen de vooruitgang. Gebruikersgemak staat voorop.

Neurofeedback en het gekozen trainingsprotocol worden aan de cliënt uitgelegd in begrijpelijk taalgebruik met behulp van plaatjes.

Neurofeedback met Youtube

3 x per week trainen met je eigen afspeellijst uit YouTube

Feedback via YouTube

De trainer stelt het persoonlijke trainingsprotocol in voor de app. De cliënt maakt zijn eigen afspeellijst in YouTube voor de Brainmarker-app. De Brainmarker is verbonden met de EEG-band op het hoofd. De zwarte balken over het filmpje worden ‘aangestuurd’ door de breinactiviteit. Het beeld van YouTube wordt groter bij de gewenste breintoestand. Dit Kijkt veel prettiger. Door positieve conditionering zal deze breintoestand daarom steeds vaker voorkomen. Zo leert het brein. Voor nu en in de toekomst.

Trainingsfrequentie neurofeedback

Het trainingseffect van de neurofeedback neemt iets af tussen de sessies. De volgende training moet starten voordat het effect terug bij af is (zie onderstaande afbeelding). Drie tot vier keer per week trainen is nu mogelijk dankzij de ontwikkeling van thuisapparatuur. Door de intensiteit van de neurofeedbacktraining zie je snel effect. De trainer ziet op het dashboard of het schema wordt opgevolgd en neemt indien nodig, contact op.

Een hoge trainingsfrequentie zorgt net als bij topsporters, voor snel en langdurig resultaat.