Bel mij terug

Bel mij terug

* Verplichte velden

Opleiding Neurofeedback

Voor coaches, jeugdhulpverleners, loopbaancoaches, logopedistes, kindertherapeuten, ergotherapeuten, psychologen, enz.

De opleidingen gaan door met aangepaste maatregelen. Bij ziekte kun je kosteloos je aanmelding verplaatsen. Zo blijven we gezond.

Wil je aan de slag als neurofeedback trainer? Je ontvangt de eerste dag van de opleiding een EEG-band en een inlogcode voor het dashboard van Brainmarker©. We brengen de lesstof direct in praktijk. De totale opleiding duurt gemiddeld twee maanden. Na deze tijd kun je neurofeedback aanbieden aan cliënten. Brainmarker is geen medisch hulpmiddel en mag niet worden gebruikt voor diagnose, behandeling of genezing van medische aandoeningen. Neurofeedback is een trainingstechniek voor de hersenen om klachten zoals bijvoorbeeld concentratieproblemen, moeheid, enz. te verminderen.

De basisopleiding bestaat uit drie aaneengesloten praktijkdagen, online modules en een vrijwillige oefendag na ongeveer 6-8 weken. De online modules bestaan uit een digitaal lesboek, video’s, challenges en vragen. Na het succesvol afronden van een module, start het volgende onderwerp. Je kunt alle video’s op ieder gewenst tijdstip opnieuw bekijken.

De klachten die behandeld worden in de basisopleiding:

  • Onoplettendheid / concentratieproblemen
  • Impulsief en/of hyperactief gedrag
  • Overprikkeld raken in drukke ruimtes (gebrek aan inhibitie)
  • Chronische moeheid
  • Langdurige stress

Breintoestand in kleur

We maken tijdens de opleiding gebruik van een uniek patent waarbij de breintoestanden in kleur worden uitgedrukt. Dit zie je terug in de lesstof, het dashboard, de rapportages en de brein-encyclopedie. We laten de cliënt de eigen breinactivatie zien en stellen geen medische diagnose. Alle lesstof is wetenschappelijk onderbouwd. Het lesmateriaal wordt uitgelegd in beelden en begrijpelijk taalgebruik. De opleiding wordt gegeven door Agnes Oosterveen en Björn Crüts (neurowetenschapper). Het opleidingscentrum is CRKBO-geaccrediteerd.

Breintoestanden

Drie praktijkdagen: zelf ervaren

Tijdens de drie praktijkdagen ga je zelf aan de slag. Zo kun je zelf neurofeedback ervaren. Daarnaast behandelen we de theorie van de neurofeedback, oftewel de neuro-educatie. Alle lesstof komt terug in de online modules. Na ongeveer twee maanden kun je de opleiding afronden.

Online modules: neuro-educatie

De vier niveaus van gedrag en de invloed van het brein.
Evolutie: de functie van het brein.
Werking neuronen, herkennen hersengolven en EEG-meetlocaties.
Wat is een EEG-meting?
Verschil hersenactiviteit of ruis.
Brein verwerkt informatie (ogen dicht, ogen open en tijdens taak).
Breintoestanden in kleur.
Piramide van cognitieve functies: alertheid en aandacht.
Wat is neurofeedback?
Behandelindex.
Brein en lichaam zijn gekoppelde systemen.
Parasympatisch en orthosympatisch zenuwstelsel (stress).
Klacht: een eigenschap of toestand?
Synchroniseren brein, lichaam en omgeving.
Analyse-tools: Brainmarker Balance Scale en de omgevingscurve.

Extra oefendag

Na ongeveer 6-8 weken is er een vrijwillige oefendag op een zaterdag. Op deze dag breng je het geleerde in praktijk. Mensen uit het vakgebied kijken mee en geven tips. Ook is er ruimte voor het stellen van vragen. Na twee maanden hebben de meeste deelnemers de modules met succes afgerond en kun je aan de slag als neurofeedback trainer.

Niveau opleiding neurofeedback

Er is geen specifieke vakinhoudelijke voorkennis vereist. Voor de opleiding is MBO+/HBO denkniveau gewenst.

Certificering trainer

De certificering staat op naam van de deelnemer. Na het succesvol doorlopen van de modules en praktijkdagen, kun je aan de slag met het dashboard van Brainmarker. Bekijk de voorwaarden en kosten.