Bel mij terug

Bel mij terug

* Verplichte velden

Opleiding Trainer Neurofeedback
Brainmarker©

Voor therapeuten, psychologen, coaches, ouders, leerkrachten, jeugdhulpverleners, reïntegratie-coaches, logopedistes, kindertherapeuten, ergotherapeuten, enz.

In de zaal wordt gezorgd voor 1,5 meter afstand tussen de deelnemers (tenzij je uit één gezin komt). Mondkapje is verplicht, maar niet als je aan je eigen tafel zit gedurende de dag. De aangepaste lunch kunnen we afhalen. Zo blijven we gezond.

Wil je aan de slag als neurofeedback trainer? Na de driedaagse opleiding krijg je een eigen dashboard in Brainmarker. De EEG-apparatuur is inbegrepen zodat je direct een breinmeting kunt maken in je praktijk. Deze EEG-meting en de gevalideerde vragenlijsten in de Brainmarker onderbouwen de hulpvraag van je cliënt. Je leert hoe je een trainingsprotocol moet instellen voor de neurofeedback therapie. Cliënten trainen drie keer per week in een vertrouwde omgeving met zelfgekozen YouTube filmpjes. Thuis op de bank, het klaslokaal of op het werk. Zo blijven ze gemotiveerd. Jij als trainer kijkt mee, monitort en begeleidt op afstand.

Wat is neurofeedback?

Klik hier voor meer informatie over neurofeedback.

Brein in kleur

We maken tijdens de opleiding gebruik van een uniek patent waarbij de breintoestanden in kleur worden uitgedrukt. Dit zie je terug in de lesstof, het dashboard, de rapportages en de brein-encyclopedie. Zo kunnen we de uitkomst van de breinmeting simpel uitleggen aan cliënten, zelfs aan kinderen. We onderbouwen de hulpvraag en stellen geen medische diagnose. Alle lesstof is wetenschappelijk onderbouwd. Het lesmateriaal wordt uitgelegd in beelden en begrijpelijk taalgebruik. De opleiding wordt gegeven door Agnes Oosterveen en Björn Crüts (neurowetenschapper). Het opleidingscentrum is CRKBO-geaccrediteerd.

Verschillende ziektebeelden zijn zichtbaar tijdens breinmeting. Van links naar rechts: stress, angststoornis en depressie.

Programma driedaagse opleiding neurofeedback

 • Uitleg werking neuronen, hersengolven in EEG-signaal, breintoestanden en pathologieën (ziektebeelden), meetlocaties elektrodes en het herkennen van artefacten (ruis) in een EEG-signaal. (In de software van Brainmarker zijn veel van deze processen geautomatiseerd.)
 • Uitleg dashboard voor therapeuten: overzicht klantgegevens.
 • Veel praktijk. Je gaat zelf meerdere breinmetingen maken met je eigen apparatuur.
 • De intake: het kiezen van de juiste gevalideerde vragenlijsten in het dashboard aan de hand van de klachten.
 • Onderzoeksverslag (pdf) uitdraaien voor de cliënt vanuit het dashboard.
 • Uitlegkaarten voor cliënten: breinmeting en neurofeedback uitleggen.
 • Trainingsprotocol neurofeedback therapie instellen voor de cliënt aan de hand van de voormeting.
 • Uitleg app en thuisapparatuur.
 • Zelf neurofeedback ervaren.
 • Casuïstiek:
  QEEG-metingen en pathologieën vergelijken in de brein-encyclopedie.
  Gedrag: de invloed van ons brein op het gedrag.
  Analyse-tools: Brainmarker Balance Scale en de omgevingscurve.
 • Werkwijze en kwaliteitsprotocol licentie Brainmarker.

Inclusief apparatuur neurofeedback

Brainmarker levert het dashboard voor trainers voor het maken van een breinmeting inclusief de onderbouwing met behulp van korte gevalideerde vragenlijsten. De therapeut stelt het trainingsprotocol in voor de app in combinatie met de thuisapparatuur. Met de persoonlijke app traint de cliënt minimaal 3 keer per week neurofeedback. Na de opleiding kun je extra EEG-banden kopen voor de thuistraining. De therapeut monitort de data op afstand, onderhoudt persoonlijk contact en stuurt een voortgangsrapportage. Aan het eind evalueer je samen het traject.

Neurofeedback en het gekozen trainingsprotocol worden aan de cliënt uitgelegd in begrijpelijk taalgebruik met behulp van plaatjes.

Neurofeedback met Youtube

Feedback via YouTube

De trainer stelt het persoonlijke trainingsprotocol in voor de app. De cliënt maakt zijn eigen afspeellijst in YouTube voor de Brainmarker-app. De Brainmarker is verbonden met de EEG-band op het hoofd. De zwarte balken over het filmpje worden ‘aangestuurd’ door de breinactiviteit. Het beeld van YouTube wordt groter bij de gewenste breintoestand. Dit Kijkt veel prettiger. Door positieve conditionering zal deze breintoestand daarom steeds vaker voorkomen. Zo leert het brein. Voor nu en in de toekomst.

3 x per week trainen met je eigen afspeellijst uit YouTube

Trainingsfrequentie neurofeedback

Het trainingseffect van de neurofeedback neemt iets af tussen de sessies. De volgende training moet starten voordat het effect terug bij af is (zie onderstaande afbeelding). Drie tot vier keer per week trainen is nu mogelijk dankzij de ontwikkeling van thuisapparatuur. Door de intensiteit van de neurofeedbacktraining zie je snel effect. De trainer ziet op het dashboard of het schema wordt opgevolgd en neemt indien nodig, contact op.

Een hoge trainingsfrequentie zorgt net als bij topsporters, voor snel en langdurig resultaat.

Rapportages met één druk op de knop

Jouw cliënt ontvangt twee rapportages gedurende de training. De analyse van de voormetingen de behandelindex (resultaat) van de neurofeedbacktraining. Dit kost je geen moeite. Met een druk op de knop maak je een pdf-bestand in het dashboard van Brainmarker. Dit bestand verstuur je per email. Samen bespreek je de uitkomsten. Want als cliënten weten waarom ze trainen, blijven ze gemotiveerd.

Rapportages met een druk op de knop. Klik op de afbeelding voor een vergroting.