Bel mij terug

Bel mij terug

* Verplichte velden

CRKBO & NRTO-keurmerk

Opleiding Neurofeedback Brainmarker© 885 euro inclusief apparatuur

Voor ADHD-coaches, kindertherapeuten, jeugdhulpverleners, reïntegratiebureaus, logopedistes, ergotherapeuten, psychologen, ‘Ik leer anders’-coaches, HB-specialisten, enz. Er is geen specifieke vakinhoudelijke voorkennis vereist, we starten vanuit de basis.

Na deze praktische opleiding kun je direct aan de slag als neurofeedbacktrainer. Met de bijgeleverde EEG-band, eigen tablet en een abonnement op de Brainmarker-software (30 euro per maand) kun je starten. Je hoeft dus geen duur apparaat van duizenden euro’s aan te schaffen want met een EEG-band en tablet en/of mobiel kun je op het voorhoofd alle onderstaande klachten meten en trainen. Evidence-based. Een groot voordeel hiervan is, dat we geen last hebben van haren tussen de elektrodes. Een meting van de gehele schedel wordt meestal uitgevoerd in een ziekenhuis of gespecialiseerde neurologische praktijk bij complexere ziektebeelden, zoals epilepsie, beroerte of herseninfarct, om afwijkende activiteit op diverse locaties op het hoofd met elkaar te vergelijken. Met de Brainmarker kun je klachten trainen op het voorhoofd, (pre-)frontaal, gericht op het verbeteren van de alertheid en selectieve aandacht.

Pathologieën en/of klachten die je kunt behandelen na de opleiding:

 • Concentratieproblemen
 • Chronische moeheid
 • Langdurige stress
 • Angstgevoelens
 • Stemmingsstoornis (depressie)
 • 3 types ADHD (klik hier voor een uitgebreide omschrijving)
 • Hypergedrag
 • Gebrek aan remming
 • Onoplettendheid
 • Inhibitieproblemen (externe prikkelverwerking/HSP)
 • ASS (externe prikkelverwerking)

De EEG-metingen maak je in de praktijk. De cliënt traint minimaal drie keer per week thuis neurofeedback met een EEG-band en eigen mobiel of tablet. Jij als trainer ziet het resultaat van iedere neurofeedbacktraining in jouw dashboard verschijnen. Zo combineren we kwaliteit met het gemak van thuistraining.

Geen bijwerkingen

Neurofeedback is een wetenschappelijk onderbouwde behandelmethodiek waarbij geen bijwerkingen bekend zijn. Dit staat ook in de medische certificering (MDR IIa) van Brainmarker.

Alle lesstof is wetenschappelijk onderbouwd en geschreven door Björn Crüts (neurowetenschapper) en Agnes Oosterveen. Het lesmateriaal wordt uitgelegd in beelden en begrijpelijk taalgebruik. De opleiding wordt gegeven door Agnes Oosterveen. Het opleidingscentrum is CRKBO-geregistreerd en heeft het NRTO-keurmerk.

Neuro-academy

Twee dagen: opleiding Neurofeedback

De eerste dag behandelen we de theorie van neurofeedback. Hoe werkt het brein? Hoe beïnvloedt ons brein gedrag en/of klachten? Wat is een EEG?  Welke pathologieën (klachten) kun je behandelen met neurofeedback? Hoe stel je een neurofeedbackprotocol in? De tweede dag brengen we de geleerde lesstof direct in praktijk. Je krijgt een EEG-band uitgereikt en een inlogcode voor het dashboard van Brainmarker©.

Dag 1. Neuro-educatie. De werking van het brein, pathologieën, EEG, valide analyse maken, gevalideerde vragenlijsten en neurofeedbackprotocollen.

Dag 2. Praktijkdag. EEG-meting maken, neurofeedbackprotocollen instellen, neurofeedback trainen, behandelindex beoordelen, enz.

Twee dagen: aanvullende module Neurofeedback & coaching

Na een paar weken kun je een aanvullende module volgen: Neurofeedback & coaching. In de tussenliggende periode heb je gewerkt met de apparatuur.

Dag 3. Neurofeedback & coaching

Dag 4. Oefendag en (eigen) casuïstiek

De eerste EEG-meting maak je bij jezelf.

Breintoestand in kleur

Je hoeft geen EEG-signaal te kunnen lezen om een valide analyse te maken. We maken tijdens de opleiding gebruik van een uniek patent waarbij de breintoestanden in kleur worden uitgedrukt.

De software toont de breintoestanden in kleur

Kwaliteitsmanagement

Neurofeedback is een wetenschappelijk onderbouwde trainingstechniek voor de hersenen met dezelfde werking als medicatie: je vertraagt of versnelt de hersenactiviteit. Met langdurig resultaat, dankzij het leerproces van de hersenen. Alle neurofeedbackprotocollen in de Brainmarker zijn wetenschappelijk onderbouwd. Dit betekent dat je kunt kiezen uit vier protocollen die staan voorgedefinieerd. Een vaste werkwijze zorgt voor kwaliteitsmanagement in de praktijk. Ook de software leidt je door een vast stramien. Helder.

Voorwaarden-scheppende-behandeling

Neurofeedback is geschikt voor een brede doelgroep met uiteenlopende klachten. Het is veelal geen opzichzelfstaande behandelmethodiek, maar een voorwaarden-scheppende-behandeling. Dit betekent dat neurofeedback vaak eerst wordt toegepast zodat de hersenen informatie beter verwerken. Daarna kunnen andere therapieën effectiever verlopen, zoals cognitieve en gedragstherapie. Want als een breintoestand ongewenst is, dan zijn gedragsproblemen of klachten vaak moeilijk op te lossen.

Neurofeedback zelf ervaren

We maken de tweede dag meerdere EEG-metingen bij elkaar en ervaren hoe neurofeedback werkt. Je leert een valide EEG-meting maken, zonder (omgevings-)ruis. We analyseren de data en bepalen de primaire klacht, onderbouwd door gevalideerde vragenlijsten. Vervolgens stellen we het trainingsprotocol in voor de neurofeedback en ga je zelf trainen.

Niveau opleiding neurofeedback

Er is geen specifieke vakinhoudelijke voorkennis vereist. Voor de opleiding is MBO+/HBO denkniveau gewenst.

Certificering trainer

De certificering staat op naam van de deelnemer. Na het succesvol doorlopen van de modules en praktijkdagen, kun je aan de slag met het dashboard van Brainmarker. Bekijk de voorwaarden en kosten.

Module Neurofeedback & coaching

Na de opleiding Neurofeedback, kun je de module Neurofeedback & coaching volgen. Want om afwijkend gedrag te kunnen analyseren, moeten we verder kijken dan alleen naar de persoon. We bekijken het gehele systeem van de mens inclusief de hersenen. Gedurende de module Neurofeedback & coaching leer je gedrag te zien als parameter die de mate van synchronisatie tussen het brein, lichaam en omgeving beschrijft. Meer informatie.