Bel mij terug

Bel mij terug

* Verplichte velden

Deel 1. opleiding Therapeut Neurofeedback
Brainmarker©

Voor therapeuten, psychologen, coaches, ouders, leerkrachten, jeugdhulpverleners, reïntegratie-coaches, logopedistes, kindertherapeuten, ergotherapeuten, enz.

Na het volgen van de opleiding Therapeut Neurofeedback kun je zelf een breinmeting (QEEG) maken met de bijgeleverde apparatuur en software. De QEEG-meting en de gevalideerde vragenlijsten in de Brainmarker onderbouwen de hulpvraag. Daaruit volgt een trainingsprotocol voor neurofeedback. Cliënten trainen drie keer per week in een vertrouwde omgeving met zelfgekozen Youtube filmpjes. Thuis op de bank, het klaslokaal of op het werk. Zo blijven ze gemotiveerd. De therapeut kijkt mee, monitort en begeleidt op afstand.

Wat is neurofeedback?

Klik hier voor meer informatie over neurofeedback.

Brein in kleur

We maken tijdens de opleiding gebruik van een uniek patent waarbij de breintoestanden in kleur worden uitgedrukt (zie voorbeelden foto’s). Dit zie je terug in de lesstof, rapportages, neurofeedbackapparatuur en de brein-encyclopedie. Zo kunnen we de uitkomst van de breinmeting simpel uitleggen aan cliënten. We onderbouwen de hulpvraag en stellen geen medische diagnose. Alle lesstof is wetenschappelijk onderbouwd. Het lesmateriaal wordt uitgelegd in beelden en begrijpelijk taalgebruik. De opleiding wordt gegeven door Agnes Oosterveen en Björn Crüts. Het opleidingscentrum is CRKBO-geaccrediteerd.

Verschillende ziektebeelden zijn zichtbaar tijdens breinmeting. Van links naar rechts: stress, angststoornis en depressie.

Programma

  • Achtergrondinformatie: uitleg werking neuronen, hersengolven in EEG-signaal, meetlocaties elektrodes en het herkennen van artefacten (ruis) in een EEG-signaal. (In de software van Brainmarker zijn deze processen geautomatiseerd.)
  • Uitleg dashboard voor therapeuten: overzicht klantgegevens.
  • Veel praktijk. Je gaat zelf meerdere breinmetingen maken met je eigen apparatuur: voor-, tussen- en nameting.
  • De intake: het kiezen van vragenlijsten in het dashboard aan de hand van de klachten.
  • Onderzoeksverslag (pdf) uitdraaien voor de cliënt vanuit het dashboard.
  • Trainingsprotocol instellen voor de cliënt aan de hand van de voormeting.
  • Uitleg app en thuisapparatuur.
  • Zelf neurofeedback ervaren.
  • Casuïstiek: QEEG-metingen en pathologieën (ziektebeelden) vergelijken in de brein-encyclopedie.
  • Werkwijze en protocol licentie Brainmarker.

Apparatuur neurofeedback

Brainmarker levert het dashboard voor therapeuten voor het maken van een breinmeting inclusief de onderbouwing door gevalideerde klachtenlijsten. De therapeut stelt het trainingsprotocol in voor de app met de thuisapparatuur. Met de persoonlijke app traint de cliënt minimaal 3 keer per week neurofeedback. De therapeut monitort de data, onderhoudt persoonlijk contact en stuurt een tussenmeting. Aan het eind van het traject volgt de nameting en evalueer je samen de vooruitgang. Gebruikersgemak staat voorop.

Neurofeedback in een vertrouwde omgeving

Neurofeedback met YouTube.

Feedback via YouTube

De therapeut stelt het persoonlijke trainingsprotocol in voor de app. Jij maakt je eigen afspeellijst in YouTube voor de Brainmarker-app. Jouw brein vergroot het beeld van YouTube bij de gewenste breinactiviteit. Dit Kijkt veel prettiger. Door positieve conditionering zal deze breintoestand daarom steeds vaker voorkomen. Zo leert het brein. Voor nu en in de toekomst.

Trainingsfrequentie neurofeedback

Het trainingseffect van de neurofeedback neemt iets af tussen de sessies. De volgende training moet starten voordat het effect terug bij af is (zie onderstaande afbeelding). Drie tot vier keer per week trainen is nu mogelijk dankzij de ontwikkeling van thuisapparatuur. Door de intensiteit van de neurofeedbacktraining zie je snel effect. De therapeut ziet op het dashboard of het schema wordt opgevolgd en neemt indien nodig, contact op.

Een hoge trainingsfrequentie zorgt net als bij topsporters, voor snel en langdurig resultaat.