Bel mij terug

Bel mij terug

* Verplichte velden

Workshop Neurodiversiteit

Indien er sprake is van neurodivergentie (klachten), maken we een analyse. Klachten onstaan bijna altijd doordat een brein niet in de omgeving past. Neem als voorbeeld een hooggevoelige leerling in een druk klaslokaal met 30 leerlingen. Of iemand met een hoge prikkelverwerking in een kantoortuin. Dan ervaar je klachten als concentratieproblemen, overprikkeling en/of stress.

‘Als jouw brein niet in de omgeving past, krijg je klachten.’

Tijdens de opleiding maak je een analyse met de Neurodiversiteit analysetool. Met een goede analyse kunnen we de hulpvraag onderbouwen. Dit biedt de cliënt zelfinzicht. We behandelen naast de theorie veel casuïstiek. Je kunt zelf ook een casus inbrengen. De werkvormen zijn direct toepasbaar in de praktijk.

Lesmateriaal

Analysetool (afbeelding)

Met de analysetool en de omgevingscurve (zie bovenstaande afbeelding), analyseren we (eigen) casuïstiek. Daarbij komen we tot praktische oplossingen die we direct in praktijk kunnen brengen.

Het brein en lichaam zijn gekoppelde systemen

Het brein en lichaam zijn gekoppelde systemen. Zo hangt de activatie van het brein samen met de lichaamshouding. Maar ook andersom, als je het lichaam activeert, verandert de breintoestand. Dit hangt samen met het sympathisch en parasympathisch zenuwstelsel. Naast neurofeedback kun je het herstel van de cliënt versnellen door de juiste lichaamsbeweging en ademhaling toe te passen. Tijdens de opleiding kun je zelf de hartcoherentie trainen (samenhang tussen ademhaling en hartritme) in combinatie met de breinwerking.