Bel mij terug

Bel mij terug

* Verplichte velden

We willen gedrag veranderen met behulp van neurofeedback.

Gedrag en klachten uiten zich via het lichaam. Maar wat verstaan we nu precies onder gedrag en wat is de invloed van de breintoestand? We bekijken tijdens de opleiding de vier niveaus van gedrag:

  1. Gedrag is het reageren van een lichaam op de omgeving.
  2. De breintoestand bepaalt de heftigheid van de reactie. We leren door geheugen.
  3. Een emotie wordt bewust bedacht maar onbewust opgeroepen in een toekomstige soortgelijke situatie.
  4. Mensen bedenken scenario’s voor het verleden, heden en de toekomst die het gedrag beïnvloeden.

Niveau 3 en 4 van het gedragsmodel zijn het uitgangspunt bij cognitieve therapie. We zien in de praktijk dat veel gedragsproblemen al op niveau 1 en 2 kunnen worden opgelost. Het is daarom belangrijk om eerst de breintoestand in kaart te brengen met behulp van een breinmeting. Zo onderbouwen we de hulpvraag en krijgt de cliënt zelfinzicht. Vervolgens kunnen we het brein trainen met neurofeedback zodat klachten verminderen en eventuele vervolginterventies, beter aanslaan.

Als een breintoestand ongewenst is, dan zijn gedragsproblemen of klachten vaak moeilijk op te lossen.

We maken tijdens de opleiding een analyse van het brein, het lichaam en de omgeving. Neurofeedback is ten slotte maatwerk. We gebruiken de Brainmarker Balance Scale. Dit is een analyse-tool om de hulpvraag te onderbouwen. Onderstaand lesmateriaal is handig voor in de praktijk.

Lesmateriaal opleiding Trainer neurofeedback

Uitleg aan cliënten: Wat is neurofeedback?

Veel mensen die in aanraking zijn geweest met neurofeedback, kunnen niet uitleggen wat het precies inhoudt. Bij Brainmarker leggen we stap voor stap uit aan cliënten wat we doen en wat de impact is van de training. Dankzij de neuro-educatie ben je op de hoogte van alle aspecten van de neurofeedback. Je ontvangt daarbij uitlegkaarten voor in je praktijk. Want zelfkennis en weten waarom je traint, motiveert jouw cliënten.

Bij de opleiding krijg je ook visuele uitlegkaarten voor in je praktijk.

Nascholing en intervisie

Na de driedaagse opleiding krijg je nascholing via webinars. We houden je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van neurofeedback en nieuwste trainingsprotocollen. Verder behandelen we casuïstiek tijdens online meetings en zorgen we voor instructiefilmpjes. Zie voorbeeld: Artefacten handmatig verwijderen uit het EEG-signaal. De instructies zijn helder, net als de standaard neurofeedbackprotocollen. Bij afwijkende problematiek, is ruggespraak mogelijk met het team van Brainmarker.

Nascholing: webinar inbrengen eigen casuïstiek

Opleiding neurofeedback

Wil jij ook neurofeedback aanbieden in je praktijk, klaslokaal, thuis of op het werk? Volg dan de driedaagse opleiding tot Trainer Neurofeedback inclusief apparatuur.