Neurofeedback in de praktijk
We willen gedrag veranderen met behulp van neurofeedback.
Gedrag en klachten uiten zich via het lichaam. Maar wat verstaan we nu precies onder gedrag en wat is de invloed van de breintoestand? We bekijken tijdens de opleiding de vier niveaus van gedrag:
- Gedrag is het reageren van een lichaam op de omgeving.
- De breintoestand bepaalt de heftigheid van de reactie. We leren door geheugen.
- Een emotie wordt bewust bedacht maar onbewust opgeroepen in een toekomstige soortgelijke situatie.
- Mensen bedenken scenario’s voor het verleden, heden en de toekomst die het gedrag beïnvloeden.
Niveau 3 en 4 van het gedragsmodel zijn het uitgangspunt bij cognitieve therapie. We zien in de praktijk dat veel gedragsproblemen al op niveau 1 en 2 kunnen worden opgelost. Het is daarom belangrijk om eerst de breintoestand in kaart te brengen met behulp van een breinmeting. Zo onderbouwen we de hulpvraag en krijgt de cliënt zelfinzicht. Vervolgens kunnen we het brein trainen met neurofeedback zodat klachten verminderen en eventuele vervolginterventies, beter aanslaan.
Als een breintoestand ongewenst is, dan zijn gedragsproblemen of klachten vaak moeilijk op te lossen.
Uitleg aan cliënten: Wat is neurofeedback?
Nascholing en intervisie
Na de driedaagse opleiding krijg je nascholing via webinars. We houden je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van neurofeedback en nieuwste trainingsprotocollen. Verder behandelen we casuïstiek tijdens online meetings en zorgen we voor instructiefilmpjes. Zie voorbeeld: Artefacten handmatig verwijderen uit het EEG-signaal. De instructies zijn helder, net als de standaard neurofeedbackprotocollen. Bij afwijkende problematiek, is ruggespraak mogelijk met het team van Brainmarker.
Opleiding neurofeedback
Wil jij ook neurofeedback aanbieden in je praktijk, klaslokaal, thuis of op het werk? Volg dan de driedaagse opleiding tot Trainer Neurofeedback inclusief apparatuur.