Bel mij terug

Bel mij terug

* Verplichte velden

Verschillende breinen vragen om andere beweging.

Het brein en lichaam zijn gekoppelde systemen. Als we het brein trainen met neurofeedback en tegelijkertijd het lichaam activeren, herstel je sneller. In de opleiding wordt aandacht besteed aan de soorten beweging per breintype.

Voorbeeld depressie

Iemand met een depressie mag niet zwaar sporten omdat het lichaam uitgeput is en alle reserves heeft verbruikt. De oefeningen zijn in eerste instantie gericht op lichte krachttraining. De voeding bevat veel eiwitten om weer spiermassa op te bouwen. Pas in een veel later stadium wordt aan uithoudingsvermogen gewerkt.

Aangepast trainingsprogramma bij depressie omdat het lichaam is uitgeput.

Voorbeeld onderactivatie: ADD of concentratie-problemen

Bewegen verhoogt de concentratie. Alleen is de vraag: wat is je vertrekpunt? Heb je een lage arousal (onderactivatie), dan heb je krachtoefeningen nodig om de arousal te verhogen waardoor de concentratie verbetert.

Aangepast trainingsprogramma bij onderactivatie. Het brein en lichaam activeren met krachttraining.

Voorbeeld overactivatie: ADHD hyper-brein of stress

Bewegen verhoogt dus de concentratie. Maar als jouw QEEG-meting overactivatie toont in je brein, moet je de arousal dus verlagen om de concentratie te verbeteren. Dit kun je bereiken met cardio-training. We gaan de energie als het ware draineren.

Aangepast trainingsprogramma bij overactivatie. De arousal in het brein verlagen door cardio.