Bel mij terug

Bel mij terug

* Verplichte velden

Thuis neurofeedback trainen

Samen met jouw persoonlijke trainer maken jullie een breinmeting om het neurofeedbackprotocol te bepalen. Tenslotte neem je ook geen bloeddrukverlagende medicatie zonder eerst je bloeddruk te meten. Neurofeedback is maatwerk. De voormeting vindt plaats in een praktijk of online. Dankzij snelle internetverbindingen, ziet de trainer op afstand jouw EEG-golven rechtstreeks op zijn of haar computer. Uit de meting volgt een analyse. Deze rapportage in kleur, ontvang je per email. Je ziet de hoogte van de verschillende EEG-golven in een grafiek samen met gekleurde breintjes. De kleuren tonen de breintoestand. De rapportage wordt uitgelegd door jouw trainer met behulp van beelden en begrijpelijk taalgebruik. De analyse moet overeen komen met de primaire klacht en korte vragenlijst, alvorens met de neurofeedback therapie wordt gestart. Bekijk de wetenschappelijk onderbouwde neurofeedback-protocollen.

De breinmeting met de EEG-band bestaat uit:
2 minuten ogen dicht
2 minuten ogen open (voor je uit staren)
1 minuut een cognitieve taak (denktaak)

Voor neurofeedback therapie, hoef je dus niet meer de deur uit. De EEG-band krijg je uitgereikt door jouw trainer in de buurt of opgestuurd per post.

Wat is neurofeedback?

Jouw trainer maakt een breinmeting en monitort de trainingen op afstand.

EEG-band voor thuisgebruik

Analyse in kleur.

Jouw trainer begeleidt het gehele traject.

3 x per week neurofeedback therapie

Jouw persoonlijke trainer begeleidt je tijdens het gehele neurofeedback-traject. Na het instellen van het trainingsprotocol, ga jij je brein trainen. Thuis, op kantoor, in de klas, waar jij wilt. Minimaal drie keer per week. Want het trainingseffect van de neurofeedback-therapie neemt iets af tussen de sessies. De volgende training moet starten voordat het effect terug bij af is (zie onderstaande afbeelding). De trainer monitort jouw gegevens en maakt een tussenmeting. Indien nodig wordt het trainingsprotocol aangepast: Brainmarker is maatwerk.

Een hoge trainingsfrequentie zorgt net als bij topsporters, voor snel en langdurig resultaat.

Neurofeedback trainen: geen straf

Drie keer per week maak je een eigen afspeellijst in YouTube van een half uur. Met deze zelfgekozen filmpjes ga je trainen. Via de EEG-band op je hoofd, ‘bestuurt’ jouw brein, de balken op het scherm. Bij de gewenste breinactiviteit wordt het beeld groter en wordt je brein dus beloond. Dit is prettig. Jouw brein gaat steeds vaker deze toestand oproepen. Ook als je niet aan het trainen bent. Zelfs een half jaar na de neurofeedback therapie, zie je nog steeds de positieve effecten van de training. Voor een langdurig effect bij bijvoorbeeld ADHD train je minstens 40 sessies. Stress weg-trainen gaat vaak sneller. Alle protocollen in de Brainmarker zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

Bekijk Wat is neurofeedback.

De gewenste brein-activiteit zorgt voor een beter beeld van jouw Youtube filmpje. Dit noemen we positieve conditionering oftewel het brein leert. Met langdurig resultaat.

Meten is weten

Na afloop maak je samen in de praktijk of online een nieuwe breinmeting en je vult de korte vragenlijst opnieuw in. Tenslotte moet je het effect van de neurofeedback therapie niet alleen voelen, maar ook kunnen meten.